Over ons

Rob Scheepers

Heel mijn schoolcarrière werd er door de leraren al gezegd: tis een leuke jongen, maar de clown van de klas. Daar moet ik wat mee doen, dacht ik. En zo besloot ik om in 1997 mee te doen met het tv-programma Moppentoppers. Dat het me lukte om mensen te laten lachen, vond ik zo fantastisch, dat ik besloot om te gaan tonpraten. En zo stapte ik in 1998 voor het eerst in de plaatselijke ton als "De klier van RTL 4".

1 Jaar later, stond ik al op diverse podia in Helmond om het jaar daarop de regio aan het lachen te maken.

Ik prijs mezelf heel gelukkig dat ik nog steeds deze hobby mag en kan uitvoeren.

In 2011 overleed namelijk mijn vriend en mentor in het tonpraten Frans Brugmans. Van Frans leerde ik het tonpraten van het schrijven tot en met de uitvoering en daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor.

Tonpraten betekent voor mij, mensen laten lachen en weg te halen uit de dagelijkse sleur. En dat allemaal met slappe klets en af en toe een mopje.

Naast mijn dagelijkse baan als accountmanager bij JVS Zonwering, vind ik het geweldig om te mogen optreden bij tonpraat-, buut-, en sauwelavonden.


Freddy van den Elzen

Hij is sinds het jaar 2000 tonprater en u zou hem kunnen kennen van creaties zoals : Sjaak de Slijkert Of den Bolle Tiny de Belse circusdirecteur of Janus den Dekker de eeuwige vrijgezel

Na enige ervaring opgedaan te hebben in thema feesterij 't Tunneke in Schijndel als entertainer is hij gaan tonpraten en wat een feest was dat!!

Er zijn vele geweldig leuke dingen in het leven , maar op een podium mensen laten lachen is toch echt wel het leukste van alles volgens Fred !

De mensen in de boks laten piesen van het lachen is voor hem bijna een must, met zijn grappen en mimiek lukt hem dat dan ook altijd!

Hij heeft verschillende publieksprijzen bij de Brabantse kampioenschappen gewonnen waar Hij apentrots op is!

Dus wilt u een avond lachen gieren brullen is Fred zeker een tonprater die boven op uw lijstje hoort

te staan! lachen is geweldig je word er altijd zo vrolijk van aldus Fred!


Boy Jansen

U kent hem wellicht van acts als Beatrix, de rijdende rechter of Herman den Blijker.

Inderdaad allemaal 'bekende' namen, namen welke Boy als karikatuur graag nieuwe leven in blaast. En dat doet hij niet onverdienstelijk. Sinds het begin dat Boy mee doet aan het Brabants kampioenschap tonpraten staat hij in de top 3. Door de vlieguren die hij de afgelopen jaren gemaakt heeft durft hij u bijna lachgarantie te geven. Dit door zijn grappige vondsten, ijzersterke typetjes en vlijmscherpe improvisatie weet hij vele zalen voor zich te winnen. Pas echt plezier heeft hij als hij ziet en merkt dat u dat ook heeft.

Naast tonpraten doet Boy nog veel meer.

Zo is hij ook columnist, theatermaker, toneelregisseur, acteur, presentator en conferencier. Naast de vele werkzaamheden op en rond het podium heeft Boy nog een andere passie. Samen met zijn vrouw runt hij zijn eigen uitvaartonderneming 'Boy Jansen uitvaartverzorging'. Voor sommige mensen een bijzondere combinatie voor Boy een onmisbare. 'Met een lach en een traan.'